Kitiltották a motorosokat a jövő évi Pikes Peak hegyi felfutóról

2019.07.29. 10:06

Miután idén a Pikes Peak legnevesebb versenyzője,Carlin Dunne a Ducati prototípusán rekordidőn belül motorozva az utolsó kanyarban halálos balesetet szenvedett, az illetékesek bejelentették, hogy tulajdonképpen minden joguk megvan arra, hogy ne engedjenek motorosokat indulni a Pikes Peak International Hill Climben. Akkor csak sejteni lehetett, most viszont már biztos, jövőre nem lesznek motorosok a legendás hegyi felfutón.

2018-pikes-peak-ducati-carlin-dunne-ducati-multistrada-1260-2

A verseny 97 éves történelmében egyébként nem volt példa nélküli, hogy a motorosok távol maradtak. Mindössze 41 alkalommal indultak a motorkerékpárok is, vagyis ez alapvetően egy autós rendezvény, ahol a kétkerekűek mindig másodhegedűsök voltak - viszont az elmúlt 27 évben szerves részévé váltak a versenynek. A baj, hogy mióta az út végig aszfaltos lett, durván megnőtt a tempó, ami miatt az esetleges vezetői hibák következményei is sokkal súlyosabbak.

64-pikes-peak-2016-p2-1

Arról nincs szó, hogy örökre kizárnák a motorokat, egyelőre csak a 2020-as versenyről van szó - amit követően valószínűleg összegezni fogják a tapasztalatokat, megnézik, mennyire volt meg a rendezvény a kétkerekűek nélkül, egyeztetnek az érintettekkel, és ezek függvényében hozzák meg a döntést az azt következő szezonokat illetően.