Bautista otthagyta a Ducatit, Scott Redding érkezik a helyére

2019.08.29. 11:28

Amennyire nem történt semmi érdemi átigazolás a MotoGP-ben (egyedül Zarco felmondásán lehet zizegni), annyira izzadnak a Superbike VB-n a csapatok HR-esei. Bár már hetekkel ezelőtt lehetett tudni, de csak tegnap jelentették be hivatalosan, hogy a Ducati gyári támogatású csapata elengedi Alvaro Bautistát, és Scott Reddingnek adják át a Panigale V4 ülését.

bau3

Bautista a szezonja fantasztikusan indult, de aztán a címvédő Jonathan Rea behozta, majd mostanra stabilan vezeti a bajnokságot, a MotoGP-ből tavaly kieső Bautista pedig a második - csapattársa, Chaz Davies a hetedik helyen áll. Nem tudni pontosan, hogy miért nem folytatja Bautista és Ducati a közös munkát, van olyan szóbeszéd, hogy a pénzen nem tudtak megállapodni, a HRC kavarása is egy elfogadott elmélet, és az sem tűnik lehetetlennek, hogy Bautista visszatérne a GP-be, méghozzá a KTM csapatába. Zarco helye ugyanis még üres, neki pedig rengeteg tapasztalata van, vezetett már Suzukit, Hondát, Ducatit, Apriliát, ment GP-ben és Superbike-ban, van világbajnoki címe, ezek pedig mind afelé mutatnak, hogy hasznát vennék a motor fejlesztésében.

A Ducati viszont megoldotta Bautista pótlását, a brit nemzeti superbike bajnokságból meghívták Scott Reddinget, aki elfogadta az ajánlatot, és a VB-s gyári ülést. Redding MotoGP-s szerződése tavaly szűnt meg, miután az Aprilia nem hosszabbított vele. Idén a BSB-ben nagyot megy, most éppen a második a bajnokságban csapattársa, Josh Brookes mögött, de volt, hogy ő vezette a tabellát.

Redding már korábban jelezte, hogy szíve szerint VB-n motorozna, és egy időben a BMW gyári csapatát üzemeltető Shaun Muir Racinggel is hírbe hozták. A Ducatihoz viszont simább út vezetett, egyrészt az olaszok direkt GP tapasztalattal rendelkező pilótát kerestek, másrészt Redding a BSB-ne is Panigale V4-gyel megy, így már eleve ismeri a motort.