Újabb retró tanulmánnyal jön a Honda

2019.09.26. 11:08

A Honda rájött, hogy felesleges drága pénzen formatervezőket tartani, ha az elmúlt hatvan évben már megrajzolták egyszer a tökéletes formákat - így született az elmúlt években a Honda Monkey és a Super Cub, amelyek a lehető legjobban követik a nagy elődök vonalait, és mind a kettő instant siker lett. A következő kis retrójuk a Tokyo Motor Show-n fog bemutatkozni, egyelőre csak tanulmányként, ez lesz a CT125, a Super Cub offroad változata.

honda-ct125

Műszakilag azonos lesz a Super Cubbal, csak a megjelenése lesz más: rövidebb és magasabbra szerelt sárvédővel, fent elvezetett kipufogóval, nagy és masszív csomagtartóval és első idom nélkül érkezik - várhatóan egy-két éven belül előállnak a szériaváltozattal.

Mivel az alapok nem változnak, így várhatóan a 125 köbcentis blokk 10 lóerőt és 10 Nm nyomatékot produkál majd, az ülésmagasság körülbelül 780 mm lesz, a motor tömege pedig 110 kiló körül alakul majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.