Jövő Apriliái: Tuono 660 és Tuareg 660

2019.11.08. 14:54

A héten bemutatták Milánóban az Aprilia RS 660-at, mellette viszont volt egy tanulmány és egy teaser is, amelyek az RS 660 testvérmodelljei lesznek: egy naked, vagyis a Tuono 660 és egy adventure bike, a Tuareg 660.

A Tuono 660 egyébként nem lesz nagyon csupasz, ugyanis a fejidom lent egy félidomban fojtatódik, így ezen is megmaradnak az aerodinamikai elemek, majd a hűtő alatt egy hasidom kezdődik, amely eltakarja a blokk alatti kuszaságot.

A csutkakormány helyére viszont széles csőkormány került, illetve a 100 lóerőből visszavettek ötöt, így például ebből lesz A2 kompatibilis, 48 lóerős kiadás is. Valószínűleg a blokkot ezen felül úgy hangolják, hogy jobb legyen a középső tartományban.

Az RS 660-hoz hasonlóan Tuono 660 elektronikája is kiemelkedik a mezőnyből, ugyanis egy IMU köré épített, mindent tudó rendszert örököl az RSV4-ből. A Tuonót 2021-es modellnek ígéri az Aprilia, vagyis egy év múlva fog ott tartani, mint most az RS 660.

Míg az RS-t és a Tuonót kiállították, addig a Tuareg 660-at szinte eldugták, egy cserjésben rejtették el, hogy csak egy-két részlete legyen látható.

Körülbelül 90 lóerőre, 21-es első kerékre, fém kartervédőre, térhálós segédvázra, kézvédőkre és endurós hangulatú idomokra számíthatunk. Ezen kívül más nem derült ki a típusról - az sem, hogy 2021-es vagy inkább 2022-es modellnek szánják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.