Itt az első kép a Ducati Panigale V4 Superleggeráról

2020.01.16. 07:59

Tegnap még csak egy titokzatos adattábla volt, ma már kiszivárgott kép is van a 234 lóerős és szárazon 152 kilós Ducati Panigale V4 Superleggeráról. A kép valószínűleg egy kiemelt ügyfeleknek és partnereknek szánt rendezvényen készült.

ducati-panigale-v4-superleggera-leak

Noha a teljesítményadatokat nézve a Superleggera közel áll a Panigale V4 R-hez, és a blokkja valóban onnan származik, a plusz teljesítménynél sokkal fontosabb, hogy lényegesen könnyebb, mint a homológ versenyváltozat, közel húsz kilót faragtak le a tömegéből, és szinte mindenhol méregdrága és pillekönnyű anyagokat használtak - jellemzően szénszálat, de jutott rá titán és alumínium is, a részletekről már itt írtunk.

Beszállítókból csak a legjobbak jöhettek szóba, a futómű Öhlins, a fékek Brembók, a kerekek a BST-től jöttek, a szárazkuplung pedig az STM gyártmánya. Az aerodinamika is eltér a Panigale R-től, a formáját az előző MotoGP versenygépük a GP16 alapján nyerte el - és állítólag sokkal hatékonyabb, mint amit valaha használtak utcai motoron, 280 km/h körül 50 kiló leszorítóerőt termel.

A Superleggerából mindössze 500 darab készül, egyenként 28 millió forint körüli áron (100 000 dollár), és nem gondolom, hogy ne kapkodnák el őket azonnal a dúsgazdag gyűjtők.