Megvolt Iannone tárgyalása, de nem született ítélet

2020.02.05. 11:44

Megvolt a doppingvétségen kapott Anrea Iannone tárgyalása Svájcban a fegyelmi bizottság előtt, de még nem tudni, hogyan dönt a testület - az ítélet meghozatalára tíz nap áll rendelkezésükre.

29-andrea-iannone-ita dsc3938.gallery full top fullscreen

Iannone a december 17-én kezdődött ideiglenes felfüggesztésének a törlését kérte, melyet a november 3-án, a sepangi futamon vett mintái elemzése után rendeltek el. Akkor Drostanolone nevű, tiltott anyagot találtak a vizeletében. Iannone kérte a B mintájának az elemzését is, ami szintén pozitív lett, igaz, csak nagyon kis mennyiségben tudták kimutatni benne a dopping nyomát.

Svájcban arról döntenek, hogy Iannone két évről induló eltiltást kap-e, vagy felmentik, és engedik 2020-ban rajthoz állni. Amíg nem születik döntés, a felfüggesztés érvényben van, Iannone nem végezhet motorversenyzői tevékenységet, vagyis nem csak nem indulhat futamon, hanem a szezon előtti teszteken sem vehet részt - például a február 7-i sepangi teszten sem, ami különösen fontos lenne, hiszen az Aprilia egy teljesen új versenymotorral vág neki 2020-nak.

Andrea Iannone csapatfőnöke korábban már nyilatkozott arról, hogy hisz a versenyző ártatlanságában, és több jel is azt mutatja, hogy a sepangi futam előtt akaraton kívül, szennyezett étellel jutott be a tiltott anyag a sportoló szervezetébe - illetve a mintát az is befolyásolta, hogy Iannone közvetlenül a futam után ment leadni az ellenőröknek, vagyis akkor, amikor a szervezetéből több liter folyadék hiányzott.

Iannone ügyvédei a meghallgatáson egy olyan hajmintát nyújtottak be, amelyet a FIM doppingellenes tesztjei során vettek fel, és amelyben nincs nyoma szteroidnak.