Elektromos platformot fejleszt a Suzuki

2020.02.24. 14:30

A Suzukinál elárulták, hogy egy új elektromos platformon dolgoznak, amelyre robogókat és motorkerékpárokat építhetnek - a gyártás pedig 2021-ben el is kezdődhet az indiai üzemükben.

suzuki gsx-r125 2018m-y (47)

Az indiai gyártásból feltételezhető, hogy nem a  Harley-Davidson Livewire-nek, vagy Zero nagyteljesítményű motorjainak akarnak konkurenset építeni, hanem kisebb, nagy volumenben eladható modellekben gondolkoznak.

Indiában a helyi központú márkákon kívül európai gyártók is beszálltak a villanymotorok gyártásába, például a KTM és a Husqvarna, ők a Bajaj-zsal együttműködve a Bajaj Chetak műszaki alapjait használják a saját modelljeikhez. Az sem lenne meglepő, ha nemsokára a Triumph is bejelentené, hogy a Bajaj-zsal közös villanymotoron dolgozik, hiszen nemrég ők is megállapodtak az indiai márkával.

A Suzuki megerősítette, hogy lassan visszavágják a Burgman robogócsaládot, ezzel előkészítve a terepet az elektromos robogóiknak - hogy pontosan mit jelent a Burgman kínálat szűkítése, az nem világos, valószínűleg először a Burgman 125-ötöt vezetik ki, és a helyére egy A1 kompatibilis villanyrobogó jöhet.