Bautista szívesen visszamenne a Superbike-ból a GP-be

2020.03.25. 15:55

Nagyon úgy tűnik, hogy aki egyszer már volt a GP-ben, az nem nagyon tudja elengedni. Az elmúlt időszakban Lorenzo és Redding is beszélt arról, hogy elképzelhető, hogy újra ott legyenek a GP mezőnyében, ha úgy alakul a helyzet, most pedig Bautista mondott hasonlókat. A Radio Marcanak adott interjúban arról beszélt, hogy a Hondával kötött szerződése nem korlátozódik csakis és kizárólag a Superbike VB-re, és ha felkérnék rá, szívesen indulna ismét a MotoGP-ben.

841498%20%281%29

"A Honda versenyzője vagyok, ha a MotoGP-ben akarnak látni, ott leszek, nem fogok visszalépni" - mondta az interjúban.

A Superbike VB nyitófordulójáról elmesélte, hogy nem ez volt a legerősebb szezonkezdete (tavaly a szezon elején verhetetlen volt a Ducatival), és ugyan az első és második versenyen befért az első hatba a teljesen új motorral, de a kvalifikáción és a Superpole futamon is esett.

"Nyilvánvaló, hogy Ausztráliában nem mentek jól a dolgok, de ez egy új projekt. Annyira, hogy amikor alírtam a Hondához, nem volt még meg a motor, sem a csapat, csak a bizalom." - mondta az ígéretes, de nem tökéletes kezdetről.

Bautista kilenc szezont húzott le a MotoGP-ben, majd 2019-ben átment a Superbike-ba a Ducatihoz, ahol 11 egymást követő versenyen nyert, de végül elbukta a bajnoki címet Rea ellen. Télen igazolt át a Hondához, ahol egy gyári HRC csapatot és egy teljesen új motort kapott.

767430

Bár Bautista nem nyitott lenyűgözően, nem esélytelen, hogy visszatérjen a GP-be, de ezt csak jó feltételekkel vállalná - és úgy tűnik, ha visszamenne, maradna a Hondánál. A gyári csapathoz bejutni nem sok esélye van, ott a Márquez testvéreknek stabil helyük van, viszont az LCR-nél felszabadulhat számára hely, ha Crutchlow a visszavonulás mellett dönt. Viszont Crutchlow gyári gépét akkor Nakagami kapná meg, és Bautista továbbra is előző évi motorral menne, ami talán nem annyira vonzó, mint a Superbike-ban a gyári csapat elsőszámú pilótájának lenni.