Megvan, kit igazoltak le Miller helyére a Ducatinál

2020.06.05. 08:32

Miután a Ducati bejelentette, hogy megválnak MotoGP pilótájuktól, Danilo Petruccitól, és a gyári csapatban a helyét Jack Miller kapja meg, egyből beindult a találgatás, hogy kit igazol le a Pramac az ausztrál helyére. Csodák nincsenek, szinte mindenki egyből Jorge Martínra gondolt, és valóban ő lett a befutó.

Jorge Martin 0

A 22 éves spanyol versenyző 2018-ban Moto3-as világbajnok lett, 2019-ben pedig a Moto2-ben indult a KTM Ajónál, és a 11. helyen zárta első szezonját. A Ducatinál tudták, hogy nem lesz könnyű megszerezni, a Honda is érdeklődött iránta, korábban a Pramac főnöke, Francesco Guidotti azt mondta, hogy csoda lenne, ha sikerülne leigazolni. Most örülhet, megtörtént a csoda.

Martín erős csapatban fog kezdeni, a Ducati összesen öt, közvetlenül a gyárból támogatott versenyzőt állít a rajtrácsra: Millert, Doviziosót, Bagnaiát, Zarcót és 2021-től Martínt - tehát az újonc is full spec gyári géppel mehet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.