Enyhe büntetést kapott Quartararo az edzési szabályok megszegéséért

2020.07.16. 10:46

Már írtunk róla, hogy két pilóta megszegte a gyorsasági világbajnokság tesztelési szabályait - azt lehetett tudni, hogy egy MotoGP és egy Moto3-as pilótáról van szó, ebből az előbbit, Fabio Quartararót elég könnyű volt beazonosítani. Most kiderült, hogy a másik versenyző Sergio Garcia volt, és mindkettőjük ugyanazt a büntetést kapta.

A két pilóta még júniusban hibázott, amikor Garcia Aragónban, Quartararo pedig a Paul Ricardon motorozott, olyan motorokkal, melyek nem feleltek meg az edzési szabályoknak - hogy pontosan mi történt, és milyen szabályok vonatkoznak a versenyen kívüli motorozásra, arról itt írtunk, ahogyan arról is, hogy miért kell korlátozni ezeket.

A két pilóta beismerte, hogy megsértették a szabályokat, viszont azt is hozzátették, hogy nem szándékos jogsértésről volt szó. A verseny szervezői mindkét pilótát eltiltották az első szabadedzés első 20 percéről - az enyhe büntetés mutatja, hogy a szervezők elfogadták az érvelést, hogy nem szándékos szabályszegés történt, és a vétséggel arányosnak tűnik. Quartararo ennek ellenére fellebbezést nyújtott be, az erre vonatkozó meghallgatásról még nincs hír.