Új Long Way sorozat érkezik Obi-Wantól

2020.08.06. 08:19

Szeptember 18-ától lesz elérhető Ewan McGregor és Charley Boorman új sorozata, a Long Way Up az Apple TV+ szolgáltatónál. Ekkortól az első három rész lesz megtekinthető, a további részek pedig hetente érkeznek. A koncepció ugyanaz, mint a Long Way Round és Long Way Down esetében, azaz a két barát felkerekedik egy nagy túrára úttalan utakon. Hogy ne legyen unalmas, húztak egy merészet, és a közel 21.000 kilométert egy elektromos motorral tették meg.

long2

De a változatosság kedvéért most még csak nem is BMW-vel mentek, hanem a Harley-Davidson Livewire modell egyedileg átalakított verziójával. A 17"-os kerekek helyett fűzött küllős 19"-osokon gurultak, amik az emelt felfüggesztésnek köszönhetően fértek el. Az extrák közé sorolhatóak még a speciális védő elemek, a nagyobb sárvédők és a nélkülözhetetlen csomagtartó keret.

A 100 napos túra Ushuaiából, Argentína legdélebbi városából indult és Los Angelesig tartott. Bár a stáb igyekszik a részleteket titokban tartani, Ewan elárult néhány érdekességet különböző beszélgetős műsorokban. A fő probléma nem meglepő módon az akkumulátorok töltése volt, annak ellenére, hogy a kísérő autó tartalék akkumulátorokat is vitt a pletykák szerint.

long3

A színész azt nyilatkozta, hogy többször fordult elő, hogy bekopogtak idegenekhez, hogy hadd töltsék fel a motorokat, addig pedig a kertjükben sátoroztak. Ezen felül vontatásra is sor került. Persze miután a páros átlépte az USA határát minden sokkal egyszerűbben ment, és az addigi napi 240 kilométer helyett a dupláját is meg tudták tenni.