Őrült teljesítménnyel és szárnyakkal érkezik majd az új Aprilia Tuono V4

2020.08.18. 11:52

Várhatóan jövő érkezik az Aprilia Tuono V4  következő generációja, mely a kémfotók és a pletykák szerint a Ducati Streetfighter V4-hez hasonlóan aeordinamikai szárnyakat kap majd.

Nemrég jelent meg egy kémvideó, melyen az Aprilia tesztpilótája, Lorenzo Salvadori az imolai versenypályán körözik a prototípus Tuonóval. A felvételt készítő GPOne csapata 1:50-es köridőket mértek neki, ami azon zúzós, gyors pályán döbbenetesen jó - csak 3,6 másodperccel lassabb, mint Chaz Davies 2017-es Superbike VB-s körideje a gyári Ducati versenymotorral.

A Tuono V4 egyik nagy újítása az Aprilia RS-GP20 MotoGP versenygépére hajazó aerodinamikai csomag lesz, a másik, hogy várhatóan még némi teljesítményt előcsalnak a V4-ből, hogy meglegyen a 200 lóerő körüli szint, amivel újra ellenfelei lehetnek a Ducati Streetfighternek, a Kawasaki Z H2-nek és az MV Agusta Brutale 1000 RR-nek. Azzal sem lövünk nagyon mellé, ha egyenesen az RSV4 X jut róla eszünkbe: a hírek alapján sok csúcsminőségű alkatrészt bevetnek, ahol lehet szénszálat és alumíniumot használnak, hogy minél alacsonyabban tartsák a menetkész tömeget, és ha az RSV4 X 225 lóereje nem is lesz meg benne, sokan 215 lóerőre tippelik a teljesítményét.

A hivatalos bemutatónak még nincs időpontja.