A FIM rádobott még fél évet Anthony West eltiltására

2020.08.28. 14:32

Az egykori MotoGP menő, Anthony West eltiltását további hat hónappal toldották meg, mert a dopping miatti eltiltás ellenére tovább folytatta a versenyzést. A FIM eredetileg 2019. január 17-től 2020. szeptember 14-ig tiltotta el Westet, miután másodjára is megbukott a doppingteszten.

West viszont ahelyett, hogy elfogadta volna az ítéletet, az elméletileg nem az FIM hatókörébe tartozó brazil Superbike-ban ment, ahová a szövetség utána nyúlt.

Mivel az eredeti eltiltás hamarosan lejárna, a FIM bejelentette, hogy West hozzáállása miatt ezt további hat hónappal megnyújtják, és 2021. március 14-ig nem állhat rajthoz, ezzel büntetve, hogy a motoros megpróbált kibújni a szankciók alól.

West, aki a MotoGP előtt a Superbike-ban és Moto2-ben is kipróbálta magát (sőt, egy időben úgy tűnt, Talmácsi csapattársa lesz, de aztán nem úgy alakult), még januárban súlyosan kifakadt amiatt, hogy a FIM Brazíliába is követte - a bejegyzést azóta egyébként törölte. A posztjában arról írt, hogy az FIM szerinte egy büdös korrupt brigád, és azzal vádolta őket, hogy a szövetség támogatja a csalást: állítása szerint Marc Márquez 2013-as Moto2-es világbajnoki címe annak volt köszönhető, hogy egy speciális ECU-val engedték csalni, és Valentino Rossi GP500-as világbajnoki címei is a direkt neki fejlesztett spéci gumikon múltak.