Értő kezekbe adták az RS 660-at

2020.09.24. 12:21

Az Aprilia RS660-at odaadták az olasz márka MotoGP pilótáinak, Aleix Espargarónak és Bradley Smith-nek, valamint a cég tesztversenyzőjének Lorenzo Salvadorinak, hogy menjenek vele pár éles kört Misanóban, ha már úgyis ott volt dolguk a MotoGP miatt.

Az RS660 az Aprilia legfontosabb újdonságának ígérkezik, nem csak azért, mert nekünk nagyon tetszik, vagy mert az egész világ egy igényesen kidolgozott, komoly futóművel és vázzal szerelt kéthengeres sportmotort akarna, hanem mert ez egyben egy új platform is lesz, melyre nakedet és túraendurót is fel fognak húzni. Ez fogja meghatározni az Aprilia következő 5-10 évét.

A gyár pilótái nem meglepő módon csupa jót nyilatkoztak róla, Bradley Smith például azt emelte ki, hogy két kanyar elég volt ahhoz, hogy teljesen felépüljön a bizalom, és utána már egyből határon tudott menni vele, míg Espargaro a stabilitását és a gyorsváltót méltatta.

Az RS660-at még tanulmányként 2019-ben mutatták be, a blokk pedig lényegében egy fél RSV4, az Aprilia pedig az RS250 modern változataként jellemezte. A száraz tömege 169 kiló, amelyhez 100 lóerős teljesítmény társul, illetve teljes elektronikával ellátják, kipörgésgátlóval, menetmódokkal, kanyar ABS-szel.

Elvileg a típus már kész, állítólag októbertől be is röffentik a gyártósorokat, de még nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni.