Elektromos márkát indított a kínai CFMoto

2020.12.16. 08:37

Van miért aggódnia a nagy motorgyártóknak, a CFMoto rendkívül nyomul - sorra mutatják be a KTM technikája köré épülő új modelljeket, közben pedig egy új villanymárkát is elindítottak, a Zeehót,  és bizonyítva, hogy komolyan is gondolják a dolgot, előálltak egy tanulmánnyal.  A Cyber Concept névre hallgató robogó állítólag 2,9 másodperc alatt gyorsul 50-re, a végsebessége pedig 110 km/h.

 

Az akkupakkja tasakos kialakítású li-ion akkukból áll, melyeket a Farasis Energy szállít hozzá, a pakk 4kWh-s kapacitással rendelkezik, amellyel a NEDC ciklus szerint kb. 130 kilométer lesz a robogó hatótávja.

Már túl vannak a biztonsági teszteken, és a CFMoto saját fejlesztésű BMS-rendszerével (battery management system) azt ígérik, hogy tartós lesz a robogó, az akkura például 2500 töltési ciklust és nyolc évet mondanak, vagyis nagyjából 300 ezer kilométer futás benne van.

A robogót képes visszaalakítani a mozgási energiát árammá (a hajtásláncot egyébként a Cobra Powertrainnek keresztelték :D:D:D, a kínaiak nem tudnak hibázni! :D:D:D), vagyis fékezéskor visszatölt.