Elkaszálták az újabb elektromos Harley-kat

2021.01.14. 15:05

A Harley-Davidson vezérigazgatója, Jochen Zeitz tartja az ígéretét, miszerint a márka törzsvásárlóinak a kiszolgálására összpontosít, és új utak keresése helyett a forrásokat arra fordítják, amiben tradicionálisan jók, vagyis klasszikus chopperek és cruiserek gyártására. Az elmúlt időszak legmerészebb húzása a Livewire volt, amely anyagilag egészen biztosan nem térült meg - az eladott darabszám egészen biztosan nem fedezi a fejlesztési költségeket, miközben nem sikerült annyira előremutató technológiát fejleszteniük, amit egy frissen indított startup ne tudna viszonylag gyorsan behozni. Ugyanakkor a típust nem szűntetik meg, hanem továbbviszik - viszont Zeitz lefújta a többi elektromos projekteket, legalábbis a honlapjukról a jövő járművei közül eltávolíttata őket.

livewire-5

Korábban a streetfighter stílusú Bronx is így járt, de a Pan America nevű túraendurójuk mellett kitartanak - bár ez sem fog mindenkinek bejönni, de egy ígéretes koncepció, pláne annak fényében, hogy a túraendurók szegmense még mindig hasít.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.