A Fantic megvette a Yamahától a Minarellit

2021.01.21. 08:45

Lezárult az októberben indult adás-vételi folyamat, mely során a Fantic Motor megvásárolta a Yamaha Motor Europe-tól a Motori Minarellit. Ez az üzlet állítólag elmélyíti a két cég kapcsolatát, és a jövőben közös e-mobilitás programot indítanak, melyben a fejlesztést a Fantic végzi, a hajtásláncot pedig a Yamaha kedvező feltételekkel használhatja.

A bolognai Motori Minarelli több mint 50 éves múltra tekint vissza, a cég kis lökettérfogatú, kétütemű motorok gyártásával foglalkozott. A Yamaha 2002-ben vásárolta meg, és onnantól már egyaránt gyártottak kettő- és négyütemű motorokat 50-től 400 köbcentiig, melyeket aztán robogókba és motorkerékpárokba építenek be.

A Yamaha számára továbbra is kulcsfontosságú a Minarelli, tehát középtávon biztosan továbbra is motorszállítóként és fejlesztőként is partnerek maradnak. Hogy pontosan miért is adták akkor el, arra nem tudunk pontos magyarázattal szolgálni - valószínűleg a Fantic kedvező áron jutott a Minarellihez, cserébe viszont a Yamaha hozzá fog férni az elektromos fejlesztéseikhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.