Tisztán látszik az új Suzuki Hayabusa

2021.02.03. 11:50

Ki is szivárgott az új Suzuki Hayabusa promóvideója, két nappal a hivatalos bemutató előtt. A videón ugyanazt a motort láthatjuk, amely pár nappal korábban egy katalógusból kicsent fotón is volt, így gyanítható, hogy a műszaki adatokról szóló értesülések is igaznak fognak bizonyulni.

A Hayabusa harmadik generációja továbbra is jól felismerhető marad, senki nem fogja Kawasakinak vagy Hondának nézni. A klasszikus Busa formát a GSX-R1000 stílusával frissítették.

Az idomok aerodinamikai kialakítása egyszerre szolgáltat leszorítóerőt és segíti a hatékony hűtést, illetve az is kiderült, hogy milyen lesz a műszerfal. A Suzuki nem dől be a modern trendeknek, két analóg óra között lesz egy színes TFT panel, amin az elektronikákat lehet finomhangolni.

2021-Suzuki-Hayabusa-teaser-01

A motor elektronikájának az adatokat egy hattengelyű IMU szolgáltatja, és külön állítható lesz az erőleadás, a kipörgésgátló, a motorfék és a gyorsváltó - az viszont egyelőre még rejtély, hogy mit takar az LF menüpont (talán egyfajta rajtautomatika lehet?).

Legalább nem kell sokáig kétségek között forgolódni az ágyban, pénteken hivatalosan is leleplezik.