Steve McQueen Edition is készült az új Triumph Scramblerből

2021.04.14. 09:28

Ahogyan a 2021-es Triumph Bonneville sorozat bemutatóján beígérték, frissítették Scrambler 1200 modelleket is. Hatalmas dolgokra nem kell számítani, éppen csak annyit igazítottak rajtuk, hogy megfeleljenek az Euro5-nek, illetve javítottak a kipufogó hővédelmén. De hogy az egész ne csak egy mínuszos hír legyen, gurítottak egy látványosat, és elkészítették a limitált számban készülő Scrambler 1200 McQueen Editiont.

Steve McQueen az autós- és motoros kultúra egyik legnagyobb ikonja, aki leginkább azért színészkedett, hogy finanszírozhassa a versenyzést. A Scrambler 1200 új különkiadását a Triumph TR6 ihlette, amely a Great Escape filmmel vált híressé. McQueen rajongott a TR6-ért, eleve az ő kérésére került a filmbe.

Az alapot a Scrambler hosszú futóműves csúcsváltozata, az XE adja, az extrákat a zöld tank, a szálcsiszolt térdpanel, a kézzel festett arany pinstripe-ok, az arany logók, az alumínium tanksapka, a rozsdamentes tankleszorító és a kis Steve McQueen logó jelentik.

Mindössze 1000 darab készül belőle, amelyek eredetiségét sorszámozott plakett jelzi. A Triumph egyébként nagyon vigyáz arra, hogy a limitált szériák valóban limitáltak legyenek, ezekhez eredetiséget igazoló okmányok is járnak, és a különleges alkatrészeket is csak ezekhez engedik megrendelni, kizárva annak a lehetőségét, hogy a spéci alkatrészek szabad megvásárlásával mezei Scramblereket építsen át valaki McQueen Editionné.