Hamarosan jöhet a frissített GSX-R 1000 - de nem nekünk

2021.06.09. 14:14

Jövőre már ötéves lesz az aktuális Suzuki GSX-R 1000, így javában folynak a találgatások arról, mi lesz a modell sorsa a közeljövőben. Egyes források szerint 2022-ben érkezhet az utódja (igaz, nem Európába), bár azt még nem tudni, milyen mértékben beszélhetünk majd újdonságról: egy javarészt új modell, vagy egy combosabb fészlift következik vajon?

420A9720

Bár jelenleg csak pletykákról beszélhetünk, úgy tudni, hogy a mostani 202 lóerőnél is erősebb lesz egy kicsivel az új Gixxer, pontos adatot természetesen nem tudni még. Az elektronikai rendszert is újragondolják kicsit, ami talán új menetmódokat is hoz majd magával.

Ha pedig már új GSX-R, akkor a hírek szerint új célt találnak neki a motorsportban is. A márka visszatérhet vele a Superbike-világbajnokságra, ahol legutóbb 2015-ben mentek teljes szezont. Bajnoki címet 2005-ben, Troy Corserrel tudtak nyerni, akkor egy K5-ös GSX-R-rel.

Frissítés: a Suzuki hazai képviselete megerősítette, amit egy ideje már tudni véltünk. Eszerint Európába biztos nem jön új ezres GSX-R, tehát az Euro 5 norma sem köti a márkát. A fenti pletykák így minden bizonnyal amerikai modellt vetítenek előre, de a Superbike-visszatérés ettől függetlenül még izgalmas lenne.