Ez a srác kartonból épített magának BMW-t

2021.06.14. 11:28

Ha azt mondom, motorépítés, mindenki másra gondol. Vannak, akik otthon vagy egy műhelyben reszelgetik a nagyapai örökséget, mások profi körülmények között dolgoznak. Megint másoknak az az igazi építés, ha magát a vázat és minden mást is saját kezűleg terveznek és készítenek. És persze akadnak, akiknek Paul Teutul üvöltözős performanszai adják az egész sava-borsát.

henry-bmw.png

Aztán ott van a brazil Henry, aki egészen szokatlanul értelmezte a fogalmat. Ő ugyanis kartonból épít életnagyságú motorkerékpárokat – na jó, használt még hozzá csavarokat és PVC-csöveket is. Egy Honda Hornettel kezdte, legfrissebb munkája pedig egy BMW R 1200 GS túraenduró. Érdekesség, hogy bár a BMW-nek eleve jóval nagyobbak a méretei, és bonyolultabb a felépítése is, mégis gyorsabban ment a munka, mert már a Hondán kikísérletezte a munkafolyamatokat.

A fiatal srác mindezt egyébként a közösségi médiában, így egyebek mellett Youtube-csatornáján is dokumentálja. Nemcsak életnagyságú munkái vannak, kicsiben is szívesen dolgozik. A motorokon kívül olykor autókat is készít, sőt bukósisak is került már ki a kezei közül.