Street tracker stílusban álmodták újra az SV650-et

2021.06.14. 13:26

A Suzuki SV650 igen kedvelt gép egyrészt a használtpiacon, másrészt a motorépítők körében is. Nagyon jó alap, megfelelő fantáziával és szorgalommal szinte bármit ki lehet hozni belőle. Így gondolta ezt a finn Antti Eloheimo is, aki street tracker stílusú egyedi motorkerékpárt faragott belőle, méghozzá saját magának, napi használatra.

A Stoker STR SV650 névre keresztelt motort egyszerű, letisztult formavilág jellemzi, nincs rajta semmi hivalkodó vagy bazári. A tank lényegében egybeépült a farrésszel, közrefogva a nyerget, és nagyszerűen illeszkedik mindez a térhálós alumínium vázhoz is. Oké, a mindennapok praktikumának kicsit odavág a sárvédők hiánya, de összességében teljesen használhatónak tűnik a Stoker.

Egyes elemeket egyébként 3D-nyomtatással készített a finn motorépítő, az első és hátsó ledes lámpákra pedig már csak a forgalomban való részvétel miatt is szükség volt. A módosított első villa és a Kawasaki Ninja ZX-10R-ről kölcsönvett hátsó rugóstag miatt összességében alacsonyabbra is került a hasa, mint a kiindulási alap.

Fotók: Stoker Motorcycle