Túrásabbra veszi a figurát a GSX-S1000F utódja

2021.06.15. 14:45

Nincs még két hónapja annak, hogy a Suzuki bemutatta a GSX-S1000 modellfrissített változatát, amellyel továbbra is próbáltak a realitások talaján maradni. Akkor azonban még semmit nem lehetett tudni arról, mi lesz a félidomos változat, a GSX-S1000F sorsa, mikor várható a fészlift annál a kivitelnél. Most azonban úgy tűnik, megvan a megfejtés: túrásabb irányba viszik el a modellt.

suzukikerdojeles

Azt már néhány évvel ezelőtt is tudtuk, hogy a GSX-S1000F piszok jó motor, csak éppen azt nem értettük, egészen pontosan kit is képzel el célközönségnek a Suzuki. Ezúttal talán egyértelműbb lesz a meghatározás, a Cycleworld beszámolója szerint ugyanis kiszivárogtak a típusjóváhagyási dokumentumok, amelyekből kiderül, hogy névváltoztatást követően, GSX-S1000T néven vérbeli túragépet készítenek a japánok.

Képek még nem kerültek nyilvánosságra a T-jelzésű GSX-S-ről, így sokat nem tudhatunk biztosan külsejéről. Annyit már most biztosra vesznek a források, hogy a tengelytáv nem változik, a kerékméretet sem piszkálják, és arra is megvan minden esély, hogy a fékek tekintetében megmaradnak a négydugattyús nyergek és a 310-es tárcsák. A motor ugyanúgy 152 lóerőt tudhat, persze Euro 5-ös norma mellett.

Lesznek viszont komolyabb szélvédelmet biztosító idomok, maga a motor magasabb lesz, és a plexit is feljebb engedik. A változatlan tengelytáv mellett a motor teljes hossza néhány centivel megnő, ahogyan a szélesség is. A masszív túragép természetesen nehezebb is lesz. Míg korábban mindössze pár kilogramm volt a különbség a GSX-S1000 és a GSX-S1000F között, addig a T-nél már mintegy 12 kilónyi különbségről beszélhetünk.

A várakozások szerint a Suzuki új, ezres túragépét hamarosan hivatalosan is bemutatják, akkor nyilván a most még hiányzó részleteket is megismerjük. Az pedig még a jövő zenéje, hogyan helyezik el egymáshoz képest a termékpalettán a GSX-S1000T-t és a V-Stromokat.