Man TT-különkiadás készült az S 1000 RR-ből

2021.06.22. 14:44

Méregzöld különmodellt készített az S 1000 RR-ből a BMW franciaországi képviselete. Az Isle of Man Editionnek méregzöld színt választottak, utalva az új M3-asra, amelyből szintén létezik Isle of Man zöld fantázianevű szín. Az sem zavarta őket a Man-szigeti verseny előtti tisztelgésben, hogy idén a pandémia miatt nem rendezik meg a futamokat.

A tankra került egy S 1000 RR Isle of Man Edition felirat, és a sorszámozás is az exkluzivitást erősíti. A különleges zöld fényezést erősítendő színezett szélvédőt is kapott a sportgép, a ledes első lámpa búráját pedig besárgították. Az összkép amúgy igen kellemes.

Szerencsére nem álltak meg a külsőségeknél, igaz, a műszaki módosítások és extrafelszerelések nem feltétlenül a kőkemény pályázást szolgálják. Az Isle of Man Edition kapott dinamikus csillapítás-szabályzást, M-es láncot, lengőkart, kovácsolt felniket, Pro menetprogramokat, titán Akrapovic kipufogót, könnyebb aksit, köridőmérőt, de jutottak azért fűthető markolatok és USB-port is.

A különmodell árát igencsak ráeresztették a valaha volt legdurvább BMW-re, az M 1000 RR-re. Míg az 33270 euróba (11,8 millió forint) kerül odakint, addig az újdonságért 33005 eurót (11,7 millió forintot) kérnek. Közel 14 ezer eurós a felár a sima S 1000 RR-hez képest, de túlzott aggodalomra nincs ok, hiszen az 50 darabot vélhetően igen hamar elkapkodják majd.