Eldőlt: Ducatival versenyez jövőre Rossi csapata

2021.06.25. 15:23

A Ducatival szerződött le Valentino Rossi MotoGP-csapata, ezzel pedig hivatalosan is pont került a hosszas találgatások végére. Az már egy ideje kiderült, hogy névadó főszponzorként a szaúd-arábiai Aramco támogatja őket, pénzből tehát biztosan nem lesz hiány. Az istálló az Esponsorama (korábban Avintia) helyét veszi át a királykategóriában.

062421Topi-1536x1024

Az Aramco Racing Team VR46 hároméves megállapodást írt alá a Ducatival. A bejelentésről szóló közleményhez csatolt képen a VR46 Akadémia képviseletében Alessio Salucci, a Dorna-vezér Carmelo Ezpeleta és a Ducati Corse feje, Gigi Dall'Igna mosolyog a maszkja alatt. Továbbra is vannak azonban nyitott kérdések Rossi csapatának jövőjét illetően.

Egyelőre nem tudni például, hogy a Ducati aktuális technikát biztosít majd a szatellitcsapatnak, vagy az előző évi versenygéppel látja el őket. Az ugyanakkor biztos, hogy így már nyolc motort rajtoltat jövőre az olasz márka, hiszen a gyáriakon és Rossiékon kívül a Pramac, valamint az Apriliáról váltó Gresini is Ducatikkal küzd a pozíciókért.

A csapatfőnök az a Pablo Nieto lesz, aki már évek óta a VR46 Akadémia munkatársa, és nem mellesleg a gyorsasági-vébé történetének egyik legeredményesebb versenyzője, Ángel Nieto fia. De hogy kik lesznek a versenyzői, egyelőre képlékeny. Azt már jó ideje tényként kezelik, hogy Rossi féltestvére, Luca Marini kapja meg az egyik ülést, a másik azonban még nem kelt el. Nem kizárt, hogy a Marinihez hasonlóan 23 éves olasz Enea Bastianini foglalhatja el – ők ketten jelenleg is csapattársak.

Az mindenesetre megint elindíthatja a találgatásokat, hogy Abdulaziz bin Abdullah Al-Szaud herceg a sajtóközleményben reményét fejezi ki, hogy Marinit együtt láthatja majd versenyezni Valentino Rossival, utóbbi saját csapatában. A Doktor alatt a Petronasnál inog a Yamaha ülése, a hétvégi asseni versenyre pedig valamiféle bejelentést ígért. Adná magát, hogy jövőre ő is az Aramco Racing Team VR46-ban motorozzon, de erre azért ne vegyünk mérget, főleg, hogy Rossi eddig ezt a forgatókönyvet rendre tagadta.