Sikerült a tizenegy országot érintő rekord az MV Agustának

2021.06.25. 10:08

Valerio Boni megcsinálta. Sikerrel teljesítette azt a célt, amelyet az MV Agustával közösen kitűztek maguk elé. Nemrég mi is megírtuk, hogy a nyári napforduló idején egy Turismo Veloce Lusso nyergében tizenegy országot érintve akarnak eljutni Svédországból Olaszországba – huszonnégy órán belül.

csm mv-agusta boni weltrekord 1140 b917d67a04

A 62 éves Boni rendben el is rajtolt Malmőből, az olasz márka egyetlen túramodellje pedig hiba nélkül teljesített alatta végig. Svédországból átkelt Dániába, majd Németországon keresztül következett Hollandia. Egyedül itt volt egy kisebb kalamajka, egy terelés miatt ugyanis módosítani kellett az útvonalat, ez vezetett a kavarodáshoz. Szerencsére nem fenyegette az időtervet a malőr, sőt még rövidebb is lett az újratervezett út.

Talán plusz motivációt adtak azok a kis zászlócskák is, amelyeket a tankra ragasztottak, ezeket minden határátlépés után szépen ikszelgette a motoros: igen, végre ezen is túl vagyunk. Hollandia után Belgium, majd Luxemburg, Franciaország és Svájc következett, aztán Liechtensteinbe és Ausztriába is beköszönve megérkezett szülőföldjére, Itáliába.

Végül bő 23 órát követően intették le a kockás zászlóval az MV Agusta főhadiszállásánál, a megtett táv pedig 2003 kilométer lett. De itt ugye nem is ez volt a lényeg, hanem a tizenegy érintett ország, ettől lett Boni rekorder. Igaz, a megtett kilométerek is értek neki egy plusz elismerést: az Iron Butt Association (Vasfenék Egyesület) SaddleSore 2000K plecsnijét, amihez ugye legalább kétezer kilométert kellett motoroznia.

MC81992

A rekord-túrát az MV Agusta Instagram oldalán lehetett nyomon követni, itt időről időre posztoltak arról, hol jár az olasz motoros. Róla egyébként annyit érdemes tudni, hogy 44 éve motorozik, emellett újságíró is. Szereti a kihívásokat, a hosszútávú versenyeket. Nemrég egy Polini minimotorral tett meg 751 kilométert 24 óra alatt, amivel Guinness-rekordot állított fel.