Már épül a világ legnagyobb motorkerékpárgyára

2021.06.28. 16:12

Nem is olyan régen írtunk az Ola Electricről, arról az indiai startupról, akik mintegy 96 milliárd forintnyi beruházással egyrészt óriási elektromosrobogó-gyárat húznának fel, másrészt pedig a délkelet-ázsiai országot szőnék át gyorstöltőhálózattal. Aztán Európát is megcélozzák.

ola2

Most a cég társalapítója és egyben első embere, Bhavish Aggarwal jelentkezett be Twitteren, hogy megossza örömét: négy hónap munka után lassan finisébe érkezik az Ola Futurefactory nevet viselő gyáregység építése Tamilnáduban. Aggarwal szerint ez lesz a világ legnagyobb, kétkerekűeket gyártó üzeme. Persze a megosztott fotó alapján van még ott munka bőven, de ha ilyen ütemben haladnak, tényleg igen gyorsan kész lehetnek.

Az óriásgyár kapacitása egyébként a tervek szerint tízmillió példány lesz, a létesítmény nagyjából két négyzetkilométeren terülhet el. Céljuk, hogy a világ valaha volt legnagyobb motorkerékpárgyárát húzzák fel, és az egy év alatt legyártott összes kétkerekű mintegy tizenöt százalékát ők adják.

Villanyrobogójukat kész platformra építik, az alapokat az Etergo AppScooter nevű holland startuptól már tavaly megvették. A cégvezető nemrég éppen arról indított szavazást, hogy milyen színekben készüljön a modell. Indiai források szerint jó esély van rá, hogy a vártnál hamarabb, akár az idei év legvégén beinduljon a gyártás. 2022-ben már Európába is eljuthatnak.