Szabadkártyával tér vissza Dani Pedrosa

2021.07.05. 10:37

Egy futam erejéig visszatér a MotoGP-be Dani Pedrosa. A spanyol motoros a szeptemberi misanói versenyen áll rajthoz szabadkártyával, a KTM színeiben. A csapat mindenképpen szerette volna viszontlátni őt élesben, de az indulást a következő évi versenygép fejlesztésének előrehaladásához kötötték.

Dani-Pedrosa-KTM-2

A KTM motorsport-igazgatója, Pit Beirer arról beszélt, hogy mindannyian nagyon szerették volna, hogy Pedrosa legalább egy versenyre visszatérjen, ezért amint összeállt a 2022-es csomag a motort illetően, szabadkártyát kérnek a számára. Természetesen nem a versenyző akarata ellenére: Beirer azt mondta, véletlenül sem szerettek volna erőltetni semmit, de maga Pedrosa is ezt akarja. Az biztos, hogy érdekes lesz látni, mire megy a jelenlegi mezőnyben.

Dani Pedrosa még 2018 júniusában jelentette be, hogy elhagyja a Repsol-Hondát. Teljes addigi pályafutása összefonódott a japán márkával, hiszen velük kezdett 125 köbcentiben, majd egy bajnoki címet követően váltott 250-esre. Ott újabb két aranyérem jött, 2006-ban ilyen előzmények után került a királykategóriába. Itt már a bajnoki aranyérem nem jött össze, de három ezüst és három bronz azért igen. Egy hónappal a bejelentést követően az is kiderült, hogy nemcsak a Hondától, egyben a MotoGP-től is búcsúzik.

2019-ben aztán leszerződött a KTM-hez, de nem a futamokra tért vissza, hanem tesztpilótaként kezdte segíteni az osztrákokat. Rengeteg tapasztalatot tudott beletenni a közös munkába, így elévülhetetlen érdemeket szerzett abban is, hogy tavaly Brünnben Brad Binder futamot nyerhetett.

Pedrosát pályafutása során nagyon sok sérülés hátráltatta. Többek között erről is beszélgetett vele Guld Péter ebben az interjúban.