Itt az elektromos Harley, ami nem is Harley

2021.07.09. 09:28

Bemutatták az első elektromos motorkerékpárt a LiveWire márkanév alatt. Ahogy azt már korábban megírtuk, ezt a márkát a Harley-Davidson hozta létre, hogy valamelyest elkülönítve dobhassa piacra villanyhajtású járműveit. Azért írom úgy, hogy járműveit, mert itt nemcsak motorokról, hanem egyéb közlekedési eszközökről is szó van, főleg városi mobilitás címszó alatt.

Maga a LiveWire név már ismerős lehet, csakúgy mint a most bemutatott ONE formája. Ez nem véletlen, ugyanis az első elektromos Harley-Davidsonnak is LiveWire volt a neve. Csak ott még a modellt jelölték így, most már a márkát. A ONE pedig annak a gépnek egy óvatosan frissített változata.

Marad tehát a 105 lóerőnek megfelelő teljesítményre képes villanymotor, 116 newtonméteres nyomatékkal, és az elektromos hajtás sajátosságaként nagyszerű dinamikával. Nem változik a 15,5 kilowattórás akkumulátor, valamint a 158 kilométer körüli városi hatótáv.

Bár egyelőre csak az amerikai bevezetésről és árakról van információ, mindenképpen említésre méltó, hogy mintegy 7800 dollárt, azaz közel 2,4 millió forintot faragtak az árból az eredeti Harley LiveWire-höz képest.