A Streetfighter V4-ből is elkészül az SP változat

2021.07.29. 12:29

Amikor a Ducati az idei évre frissítette a Panigale V4 sportmotort, egyúttal piacra dobtak belőle egy versenypályára kihegyezett változatot, az SP-t (Sport Production). Mivel a 2019-es EICMA-n bemutatott Streetfighter V4 egyenesági rokona a Panigalénak, talán nem is meglepő, hogy hamarosan az izom-nakedből is kapunk egy SP-t. Észak-Amerikában már megtörtént a típus bejegyzése.

Az EPA-hoz benyújtott dokumentumok tanúsága szerint természetesen megmarad az 1103 köbcentis V4-es blokk, amely továbbra is 208 lóerőt teljesít. De persze a Panigale V4 SP sem teljesítményében nőtt a sima V4 fölé, hanem a versenypályás alkalmasságot jelentősen javító újításoktól. Ez elöl Öhlins NIX36-os villát, hátul TTX36-os gátlót, Brembo Stylema R féknyergeket, 330-as tárcsákat jelent többek között.

Nagyjából ugyanerre számíthatunk a Streetfighter V4 SP-nél is, vagyis a kanyarokban és a féktávokon lesz hatékonyabb a meztelen Ducati, a motorerővel meg ugye eddig se volt gond. Ha teljesen követik a Panigale V4 SP sémáját, akkor szénszálas felnik is várhatóak a súlycsökkentés jegyében.

Jelen pillanatban az EPA-dokumentumokból a részletek nem derülnek ki, így a fenti változtatások most még csak sejthetőek – idővel megtudjuk, pontosan mely alkatrészeket viszik át egyik modellről a másikra.