Rossi a DTM-ben folytathatja

2021.08.12. 11:01

Alig egy hete annak, hogy Valentino Rossi bejelentette visszavonulását. Év végén, huszonhat szezon és kilenc világbajnoki cím után fejezi be, de azt már a sajtótájékoztatón is pedzegette, hogy a döntés a MotoGP-re vonatkozik, magától a versenyzéstől nem szakad el teljesen.

Valentino-Rossi-in-Ferrari-F1-2008

Egyrészt persze ott van a saját csapata: az Aramco VR46 jövőre Ducatival megy a királykategóriában. Másrészt pedig ő maga sem tud egy csapásra szakítani a sebesség hajszolásával, ennyi év után nem lehet egyik napról a másikra csak úgy szögre akasztani a sisakot. Ehelyett inkább autóversenyzéssel kacérkodik.

Nyilvánvalóan nem újdonság már neki ez a terület, hiszen kipróbálta magát raliautóban – sőt, többször megnyerte a Monza Rally Show-t –, tesztelt Forma-1-es Ferrarit, Nascar-gépet, de a GT3-as versenyautókat sem kerülte. Éppen ez utóbbi műfaj lehet végül a befutó: a hírek szerint a Doktor a DTM-be tart. A sorozatban éppen az idei évadra vezettek be komoly változásokat: GT3-as kocsikat futtató privát csapatok feszülnek egymásnak. Ráadásul a Ferrari is ott van a mezőnyben.

Rossi számára tehát valós lehetőséget jelenthet a DTM, ezt pedig Gerhard Berger, a sorozat promóterének számító ITR elnöke, a Ferrari korábbi Forma-1-es pilótája is megerősítette. Berger felidézte, hogy Rossi korábban ült már DTM-autóban, de akkor csak vendégként. Mindenesetre úgy váltak el egymástól, hogy amikor abbahagyja a motorversenyzést, fontolóra veszi ezt a sorozatot.

Persze Rossi már nem fiatal, jó eséllyel a DTM-ben is rangidős lenne, de akadnak azért ott negyven közeli pilóták. Motiváció meg minden bizonnyal akadna. Jól járna tehát a Doktor, mert egy színvonalas sorozatban állhatna rajthoz. Jól járna a DTM is, mert Rossi még most is húzónév lehet. És jól járnának a szurkolók, mert ha ugyan természetes közegén kívül, de mégiscsak láthatnánk még egy ideig kedvencüket.