Kőkemény izlandi kalandtúrán a Norden 901 prototípusok

2021.08.17. 06:16

Nemrég mi is írtunk arról, hogy a Husqvarna videósorozatot indított, amivel a Norden 901 túraenduró leleplezését készítik elő. Lépésről lépésre bemutatják a fejlesztés folyamatát, és a formatervezésről szóló első rész óta már több újabb epizód is megjelent. Végre mozgásban is láthatjuk a Nordent, méghozzá igen kemény izlandi kalandtúrán készült felvételeken.

A két prototípust nem amatőrök kezébe adták: Mike Horn dél-afrikai származású svájci kalandor, felfedező, a francia Cyril Despres-t pedig aligha kell bemutatni: ötször nyerte meg a Dakart a motorosok mezőnyében a KTM-mel, de amúgy van már dobogós helyezése autóval is.

A videóban tehát immár nemcsak statikus képeken láthatjuk a Norden 901-et, hanem használat közben is. Méghozzá helyenként igen kemény terepen, komoly kihívásoknak is meg kellett felelnie a túragépnek. Maga a kisfilm egyébként inkább a felfedezés varázsáról szól, a motorról nemigen esik szó, de arra mindenképpen alkalmasak a képsorok, hogy tovább csigázzák az érdeklődést. Azonban továbbra sem tudni, mikor tartják a hivatalos premiert.