Fél-idomos retró café racer lesz a Speed Triple 1200 RR

2021.09.08. 09:14

Augusztus közepén mutatta meg először a készülő Speed Triple 1200 RR-t a Triumph. Oké, a megmutatta elég erős kifejezés, leginkább egy óvatos, keveset felfedő teaserről beszélhetünk. Most egy kicsivel többet láthatunk a retrós stílusú gépből.

2022-Triumph-Speed-Triple-RR-scaled

Eddig kérdéses volt, hogy vajon teljes idomszettet kap-e az újdonság, vagy csak fél-idomos lesz: most kiderült, hogy utóbbiról van szó. Talán nem is túlzás, amit a café racerről a gyáriak állítanak, nevezetesen, hogy ez a valaha volt legkifinomultabb és leginkább lenyűgöző formájú Speed Triple. Ez persze hangzatos marketingszöveg, annyi azonban biztos, hogy elég jól sikerült a formaterv.

A fejidom egy nagy kerek lámpát ölel körül, ami mondhatni klasszikus megoldás, viszont maga a fényszóró ledes, nem meglepő módon a kor műszaki színvonalának is igyekeznek megfelelni a retró stílus ellenére. Ennél sokkal többet még ez az új videó sem árul el.

A várakozások szerint műszaki szempontból a Speed Triple 1200 RS-sel lesz majd közeli rokonságban az RR, vagyis 179 lovas háromhengerest, Öhlins futóművet és Brembo fékeket remélhetünk. A bemutatóra nem kell már sokat várni, szeptember 14-re ígérik a leleplezést.