Csak nőket foglalkoztat majd az Ola Futurefactory

2021.09.15. 10:31

Korábban mi is írtunk már róla, hogy gőzerővel zajlik az Ola Electric tamilnádui gyárának, a Futurefactory névre keresztelt üzemnek az építése. Bhavish Aggarwal, a cég első embere most újabb bejelentést tett, eszerint pedig a gyárban kizárólag nőket foglalkoztatnak majd úgy a gyártásban, mint a menedzsmentben.

1615121438-7773

A cégvezető szerint ezzel az Ola gyára lesz a világ legnagyobb, csak nőket alkalmazó egysége, valamint az egyetlen ilyen üzem az autóiparban. Mire eléri teljes kapacitását, tízezren dolgoznak majd benne, de természetesen az automatizálásnak is fontos szerepet szánnak, így mintegy háromezer robotot is üzembe helyeznek. A tervek szerint évi tízmillió elektromos robogót állítanak majd elő, átlagosan két másodpercenként gördül le egy újabb gép a gyártósorról.

Aggarwal azt mondja, ezzel a lépéssel az Olánál dolgozó nők és családjaik életminősége, életszínvonala jelentősen javulhat. Hozzátette: Indiában jelenleg mindössze 12 százalék a nők aránya a feldolgozóiparban, ez pedig elfogadhatatlan. Ezért a női munkaerő továbbképzését és a munkahelyteremtést prioritásként kell kezelni.