2025-ig biztosan változatlan helyszínen az Argentin Nagydíj

2021.09.30. 14:30

További három évvel meghosszabbította a Termas de Rio Hondo versenypálya szerződését a MotoGP promótere, a Dorna Sports, így 2025-ig egészen biztosan ezen a helyszínen rendezik meg az Argentin Nagydíjakat.

02 lg4 7601 0.gallery full top lg

Ez a döntés némiképpen meglepő, ugyanis az utóbbi időben nehézségek övezték az argentin verseny sorsát. Tavaly a Covid miatt először elhalasztották, majd törölték a futamot, idén pedig egy februári tűzvész után húzódtak el a helyreállítási munkálatok, ezért kellett kivenni a programból. Másrészt viszont régóta felróják a helyszín nehéz megközelíthetőségét és a kevés szálláshelyet.

Korábban már felmerült annak a lehetősége is, hogy a Superbike-vébéhez hasonlóan a Circuito San Juan Villicum pályára költöztetik át a MotoGP-futamot is, de ezt a pletykát a mostani bejelentés határozottan megcáfolta. Azt már az idei törlés bejelentésekor is leszögezték a szervezők, hogy jövőre visszatér a mezőny a Termas de Rio Hondóra, most pedig hosszabb távra is biztosítottá vált a pálya jövője a gyorsasági-vébén.