A Kawasaki 2035-től már csak elektromosban utazik

2021.10.08. 10:09

Az autógyártók sorra jelentik be céldátumaikat az elektromos átállással kapcsolatban, azonban a motorkerékpárok esetében nem záporoznak ezek a vállalások. A Kawasaki vezetői viszont most tettek egy merész kijelentést: 2035-re már kizárólag villanyhajtású, vagy villanymotorral megtámogatott gépek alkotnák a kínálatukat.

https%3A%2F%2Fs3-ap-northeast-1.amazonaws.com%2Fpsh-ex-ftnikkei-

A tervek szerint először is 2025-ig több mint tíz különböző elektromos és hibrid modellt mutatnának be. A következő lépés az lenne, hogy 2035-re teljesen kisöprik a kizárólag benzines Kawasakikat. Ez azt jelenti, hogy a hibridhajtással még valamivel hosszabb távon terveznek, azt nem tudni, mikor dobhatják ki végleg a benzinmotorokat olyan szinten, hogy csak tisztán elektromos gépeik maradjanak.

A japánok egyébként egy ideje már elég komolyan kutatják az alternatív hajtásokkal kapcsolatos lehetőségeket, így a hidrogénhajtással is kísérleteznek. Ugyanakkor a Kawasaki Heavy Industries elnöke úgy nyilatkozott: tudják, hogy a motorosok számára a hangok és rezgések egyaránt fontosak, így a karbonsemleges érában is szeretnének ingergazdag motorokat kínálni.

A mostani bejelentés értelmében a 2035-ös céldátum Japánra, valamint a nyugati piacokra, tehát Európára, az USA-ra, Kanadára, valamint Ausztráliára vonatkozik.