Az első vevők már megkapták a KTM limitált pályagépét

2021.10.21. 11:47

A KTM elég nagyot gurított a nyáron, amikor előálltak a Moto2-es versenygépek szintjét hozó pályamotorral, az RC 8C-vel. A 890 Duke blokkjából 128 lóerőt csaltak elő, köré pedig igen komoly aerodinamikai csomagot, WP futóművet, Brembo fékeket és Akrapovic kipufogót pakoltak össze. Csupán száz darabos példányszámot lőttek be, öt perc alatt el is fogyott minden darab előrendeléssel. Az első vevők most kapták meg az RC 8C-t.

Ebben a kategóriában pedig az átadás is exkluzív, nem arról van szó, hogy csak hozzávágják az ügyfélhez a kőkemény célgépet. A Track Experience csomag részeként Jerezbe utaztak a vevők, ahol szétnéztek a paddockban, megismerkedtek a KTM MotoGP-csapatának működésével, majd nézték, ahogy Dani Pedrosa és Mika Kallio körözget a pályán. Aztán együtt is ebédeltek a két klasszissal.

A motorokat csak másnap kapták meg, az ismerkedést a Pedrosa és Kallio által tartott eligazítás segítette, és az ő iránymutatásuk mellett vehették birtokba a jerezi versenypálya aszfaltját. Néhány puhatolózós kör után szabadon húzhatták a gázt a GP-pályán, de persze Pedrosáék továbbra is rendelkezésükre álltak, ha kérdés merülne fel. Összességében biztosan maradandó élményt kaptak ezzel az RC 8C-tulajok, mondjuk ki is csengettek a motorért 11,9 millió forintot.