Bemutatta cserélhető akkumulátorát a Honda

2021.11.04. 09:53

Hordozható és cserélhető akkumulátorcsomagot mutatott be a Honda. A vállalat célja, hogy 2050-re mind a készülő járműveik, mind maga a gyártási folyamat teljesen karbonsemleges legyen. Ebben lehet fontos szerepe a Mobile Power Pack E névre keresztelt aksiknak.

A lítium-ionos akkumulátor igen kompakt: 298x177,3x156,3 milliméter, és 10,3 kilogrammot nyom. Kapacitása 1,3 kilowattóra vagy 26,1 amperóra. Nagyjából öt óra alatt lehet teljesen feltölteni. A lényege viszont emellett az, hogy a házát és hordozófülét úgy alakították ki, hogy a járműből könnyen kiemelhető és kézben is szállítható legyen. Így leparkolás után felvihetjük magunkkal akár a lakásba, és megosztószolgáltatásokhoz is alkalmas.

Az MPP E kezdetben csak bérleti konstrukcióban lesz elérhető, a felhasználók köre is folyamatosan bővül. Jövőre emellett elindítanak egy akkumegosztó szolgáltatást is Indiában, méghozzá a háromkerekű elektromos taxik, vagyis a villanyriksák számára. Ez nem meglepő, hiszen korábban éppen ilyen járművekben tesztelték a megoldást, másfelől pedig motoros riksából rengeteg, mintegy nyolcmillió fut az országban, a légszennyezés visszaszorítása érdekében kulcsfontosságú lehet ezek villamosítása.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.