Már biztos: Petrucci a Dakaron indul

2021.11.11. 10:15

Egy ideje már tisztázódott, hogy a Tech3-KTM nem az idei felállást tartja meg jövőre, hanem Remy Gardnerrel és Raúl Fernandezzel képzeli el a folytatást a MotoGP-ben. Így ülés nélkül maradt Danilo Petrucci, az istálló meglehetősen rutinos olasz pilótája. A KTM viszont nem akart megválni tőle, így felmerült annak lehetősége, hogy a Dakaron folytassák közösen.

A KTM szándéka egyértelmű volt, Petrucci viszont még alaposan át akarta rágni a kérdést. Ez mostanra sikerült is neki, ugyanis megtörtént a hivatalos bejelentés: a KTM RC16-ot KTM 450 Rallyra cseréli, és ott lesz a Dakar januári rajtjánál. Izgalmasan hangzik, hiszen ugyan kétségkívül rengeteg időt töltött már motoron, és a versenykörülmények sem számítanak neki újdonságnak, azonban a tereprali egészen más jellegű kihívást jelent, mint a pályaversenyzés.

Annyi biztos, hogy jó helyen szerezheti meg első tapasztalatait a szakágban. A KTM ugyanis 2001 és 2019 között zsinórban tizennyolcszor nyerte meg a világ leghíresebb tereprali-versenyét (2008-ban törölték a Dakart). Jelenleg viszont nem ők a címvédők, az előző két kiírásban hondás sikerek születtek.

A 2022-es Dakar-rali prológját és rajtdobogóját január elsején tartják, az első szakasz pedig másodikán rajtol el. A mezőny nyolcadikán kap egy kis pihenőt, célba pedig tizennegyedikén érnek.