Dupla villanymotorral és ötös váltóval jön a Giaguaro

2021.11.17. 06:48

A Soriano Motori nevű elektromos startup nagy erőkkel készül első modelljeinek bemutatására, most pedig végre már nemcsak renderelt képeken lehet látni a Giaguarót. Emellett pedig némi friss információt is csöpögtettek.

Annyit már most tudni, hogy kétmotoros felépítést képzelnek el a gépnek, ráadásul azt is szeretnék elérni, hogy ne vesszen el mindennemű vezetési élmény, amit motoron megszokhattunk, ezért – bár nem lenne rá feltétlenül szükség – ötsebességes váltóval szerelik a Giaguarót.

A Soriano Motori újdonsága rögtön több változatban érkezik. A V1S lesz a gyengébb a maga 82 lóerejével, míg a 98 lóerős V1R az erősebb. A maximális nyomatékot egyformán 155 newtonméterre lőtték be. A teljesítményadatok tekintetében némi eltérést figyelhetünk meg az eddigi információkhoz képest, a V1R-ről például idáig úgy lehetett tudni, hogy 90 lóerős lesz. A hatótáv 240 és 320 kilométer között skálázódik, utóbbi a csúcsmodell, a V1 Gara bevallott értéke.

Külsőre amúgy a nem túl finom minőségű és nem is sokféle szöget megmutató fotók alapján egész jó kiállású gépre számíthatunk, mégis vannak kidolgozatlannak tűnő részletei, elég például az első fényszóró környékén szétnézni. Mindenesetre hamarosan jön a milánói motorszalon, ott pedig már tényleg minden kiderül majd a Giaguaróról.