Megjött a Benelli új túraendurója

2021.11.26. 06:29

Nem is olyan régen mutattuk meg az első képet a Benelli új túraendurójáról, a TRK 800-ról. A kínai érdekeltségbe tartozó olasz márka saját palettáján skálázva nagy, egyébként középkategóriás kalandmotor leleplezésére mostanáig kellett várni, az EICMA-n ugyanis végre minden kiderült róla.

A TRK 800 soros kéthengeresének 754 köbcentijéből 76 lóerős teljesítmény és 67 newtonméteres csúcsnyomaték fért ki, erre 226 kilogramm jut száraz tömegként, azaz sem a kategória leghegyesebb, sem legkönnyebb gépének nem mondhatjuk, de azért nem is hangzik mindez olyan rosszul. Amúgy a blokkhoz csúszókuplung és hatos váltó tartozik.

A sorkettest egy térhálós acélcsőváz fogadja be, és a futómű is elég ígéretes: elöl teljesen állítható Marzocchi villa, hátul pedig változtatható csillapítást és előfeszítést biztosító rugóstag található. A fékeket a Brembo szállította, elöl két 320-as tárcsát találunk négydugattyús nyergekkel.

A TRK 800 ára egyelőre nem ismert, de európai mércével mérve biztosan versenyképesnek számít majd. A kontinensen 2022 második felében indul a forgalmazás.