Razgatlioglu-replika készül az R1-esből

2021.12.09. 07:13

A végletekig kiélezett csatában a török Toprak Razgatlioglu nyerte a Superbike idei világbajnokságát, letaszítva a trónról a hosszú évek óta egyeduralkodó Jonathan Rea-t. A Yamaha pedig ezt a hírnevet kihasználva, valamint a friss bajnok előtt tisztelegve elkészítette az R1 sportmotor Toprak Razgatlioglu-WSBK-replikát.

A teljesítményt keréken mérve 205 lóerőre pumpálták, tehát nemcsak egy vagány grafikai csomagot próbálnak a vevőkre melegíteni. Ehhez egy új Akrapovic kipufogórendszert, valamint GYTR verseny-ECU-t vetettek be. Lefaragtak továbbá 26 kilogrammot, így folyadékokkal feltöltve csupán 175-öt nyom a replika. A kerekeket a Marchesini, a futóművet az Öhlins szállítja, a fékek a Brembótól jönnek, és kifejezetten bökős menésre vannak kihegyezve.

Amellett, hogy erősen limitált szériás gép lesz a maga 21 darabos példányszámával – utalva a 2021-es bajnoki címre –, egy elég exkluzív csomag is jár a különleges R1-eshez. A szerencsés vevők kapnak egy tanúsítványt is, ellátva Razgatlioglu és csapatfőnöke kézjegyével. VIP-vendégként ott lehetnek egy szabadon választott WSBK-versenyhétvégén 2022-ben, és egy motorbeállítási workshopot, valamint személyes tréninget is teljesíthetnek James Hillier vagy Niall Mackenzie társaságában. Jár továbbá valamilyen aláírt ereklye is, amit Razgatlioglu az egyik idei versenyen viselt.