Nagyobb háromhengereseket ígér az MV Agusta

2022.01.03. 08:21

Az MV Agusta aktuális modelljeinek jelentős részében a márka jól ismert, 798 köbcentis háromhengeres blokkja dolgozik. Ezt azonban a közeljövőben nagyobbra cserélhetik az olaszok, a tervekről a vállalat első embere, Timur Sardarov beszélt az MCN-nek.

mv-agusta-updates-12

Sardarov elmondta, hogy a háromhengeres felépítéshez továbbra is ragaszkodni fognak, köbcentiben azonban lesz egy lépés fölfelé, ugyanis az a 931 köbcentis egység jelentheti majd sok MV Agusta alapját, amelyet a tavalyi EICMA-n bemutatott Lucky Explorer projekt 9.5-ös gépéhez fejlesztenek. Ezt fogják majd különböző stílusú modellekben alkalmazni, mindig a megfelelő karakterrel. Alapvetően túrás hangolású blokk a jelenlegi, de a sportos motorkerékpárokba és a nakedekbe más jellegű kerül.

Konkrét számokat természetesen még nem árult el a cégvezető, de azt már megszellőztette, hogy mind a Superveloce, az F3, valamint a Turismo Veloce megkapja a 931-es blokkot, ez a modellek nevében 950-ként jelenik majd meg. Az viszont egyelőre nem világos, hogy az új széria pluszban jelenik meg a kínálatban, vagy lecserélik vele a 800-asokat. Annyi biztosnak tűnik, hogy kezdetben egymás mellett léteznek majd.

Mindez persze még a jövő zenéje, az első változat a 9.5 túraenduróval ugyan az első hírek szerint idén érkezett volna, de most leginkább 2023 tavaszáról hallani. A többi variáns nyilván ezt követi majd. Sardarov hozzátette: ezzel egyidejűleg egy ezres – vagy annál is nagyobb – csúcsgépen dolgoznak, és azt is szeretnék rövidesen megmutatni, hogyan képzelik ők az elektromos motorkerékpárokat.