3141 kilométer egy nap alatt – új rekord

2022.02.15. 10:39

A Harley-Davidson komolyan gondolja az indiai jelenlétet, ezt korábban már a Street 500 és Street 750 modellekkel is megmutatták. Most úgy gondolhatták, egy kis hírverés soha nem árt, ezért fogták a márka egyik legfrissebb modelljét, a Sportster S-t, és felállítottak vele egy rekordot.

Ugyan nem világcsúcsról, hanem indiai rekordról van szó, de a huszonnégy óra leforgása alatt megtett 1951,8 mérföld, azaz 3141,1 kilométer így sem hangzik rosszul. Ezen a távon öt motoros osztozik: Anushriya Gulati és Vijay Singh indiai versenyzők, Shubhabrata Marmar vlogger, valamint a Hero kötelékébe tartozó Malo Le Masson és Vijay Thomas.

A rekordkísérlet úgy épült fel, hogy az 1,74 kilométeres pályán 100 kilométerenként váltották egymást a pilóták, a váltásokat pedig összekötötték tankolással. Kerékcserére ezer kilométerenként volt szükség. Az átlagsebesség 130,9 km/h-ra jött ki, míg bokszkiállásból 31-et kellett beiktatni.

A csúcsdöntést afféle erőfitogtatásnak és üzenetnek szánták, mondván a technika nagyon tartós, és hasonlóra lehet számítani a Hero és a Harley együttműködéséből születő jövőbeli modelleknél is.