Kettőből semmi: nem szól nagyot a KTM 890 Duke GP sem

2022.02.23. 10:07

A hónap elején írtuk meg, hogy a KTM meghirdette a meztelen februárt, ennek jegyében pedig két bemutatót is tartanak. Egyrészt a 890 Duke R modellfrissített verzióját, másrészt a 890 Duke GP-t leplezik le. Előbbi már két héttel ezelőtt meg is történt, noha némi csalódást azért okoztak mindazoknak, akik valami komolyabbra számítottak: egy új dizájnnal tudták le az egészet.

2022-KTM-890-Duke-GP-01-scaled

De sebaj, gondoltuk akkor, a nagyobb dobás úgyis a GP lesz. Attól aztán majd biztosan kapunk valami izgalmas pályacsomagot, vagy egyéb nyalánkságot. Hát nem. A KTM ugyanis fogta magát, és varázsolt az újdonsághoz egy másik nagyon meggyőző, narancs-fekete fényezést, amely a MotoGP-ben szereplő Tech3 KTM csapatának dizájnját idézi. És pont.

Persze a Duke egy igen jól összerakott meztelen gép, klassz, könnyű vázzal, a kiváló sorkettes LC8c blokkal, valamint komoly elektronikai csomaggal. Panaszra nincs ok, a kategória egyik legjobb naked bike-ja még mindig az osztrákoké, viszont kérdés, mennyire volt indokolt egy új színnek külön nevet adni.