A Cake segít eladni a megunt motorokat

2022.04.08. 04:11

A svéd Cake-ről párszor már írtunk a Totalbike-on, például akkor, amikor bemutatták a Makka nevű minimalista elektromos gépet, vagy amikor az orvvadászok elleni harcba szálltak be a Kalk AP-vel. Mivel a vállalat fontosnak érzi a fenntarthatóságot, az sem hagyja őket hidegen, hogy mi lesz motorjaik sorsa, amikor az első tulajdonos már váltana.

re-cake

Ezért indították el a Re:Cake programot, amely kifejezetten a használt motorkerékpárok továbbértékesítésére szolgál. A gyártó és partnerei átvizsgálják ezeket, értékelik az állapotukat, elvégzik a szükséges javításokat, majd kiállítanak egy tanúsítványt, így lényegében kockázatmentes választást kínálnak azoknak, akik nem újonnan vennének Cake-et.

Az állapothoz mérten aztán garanciát is vállalnak a motorkerékpárokra, de mivel használtan már minden példány más, így a garanciaidő hossza is ennek függvényében változik. És hogy mennyire éri meg így vásárolni? Ezt mindenki döntse el maga, mindenesetre például egy Kalk& modellt az 5,1 millió forint körüli újkori ár helyett 4,4 millió alatt lehet megvenni, míg a 3,7 milliós Ösa+ esetében éppen két példány alkotja a használt kínálatot, 2,2 és 2,7 millió forintnak megfelelő összegért.

A Re:Cake online katalógusát böngészve minden lényeges adatot megkapunk, úgy mint gyártási idő, alvázszám, valamint az állapotra vonatkozó információk. Többek közt arról is tájékozódhatunk, hogy mennyit bír még az akkumulátor, ami nem elhanyagolható szempont elektromos járműveknél.