Kiszivároghatott a közepes Pan America érkezése

2022.04.19. 12:29

Tavaly mutatta be első túraenduróját, a Pan Americát a Harley-Davidson, amely ráadásul eléggé be is talált. Slágerkategóriába érkezett, ahol sok gyártónak vannak már komoly tapasztalatai, de az amerikaiak lényegében egyetlen lépésben felzárkóztak. Most olyan pletykák röppentek fel, miszerint kisebb köbcentis változatok is készülhetnek belőle.

2021-Harley-Davidson-Pan-America-1250-Special-23-scaled

Ezeket a pletykákat szemfüles Harley-ügyfelek táplálják, akik kiszúrták a hivatalos webshopban egy eddig nem ismert modell belső kódját. A zárható tanksapkák közt kutakodva ugyanis azt látták, hogy nemcsak az RA1250 és RA1250S jelzésű modellekhez, hanem az RA965S-hez és RA975-höz is passzol az alkatrész. Márpedig az első kettő a Pan Americát és a Pan America Specialt jelöli, amelyek a Revolution Max blokk 1250-es változatát használják.

Ebből indult tehát a találgatás, hogy jöhet a Pan America 975 és a 965 Special. Hasonló módon egyszer már lebuktak, a múlt héten leleplezett Nightster is így szivárgott ki, legalábbis bizonyos visszapillantó tükröknél nemcsak az RH1250S-t, vagyis az új Sportster S-t, hanem egy RH975 jelzésű rejtélyes gépet is feltüntettek. Aztán meg is jött a 975 köbcentis Nightster.

A kisebb Pan Americához tehát immár az átdolgozott blokk is adott lenne. Igaz, amíg hivatalos megerősítés nincs, egyelőre csak találgatásokról beszélhetünk. Meglátjuk.