Érkezik a Benelli új 400-as sportmotorja

2022.05.10. 10:36

A Benelli – illetve anyacége, a kínai QJ Motor – az utóbbi időben több sportmotort is bemutatott vagy bejelentett, tavaly például elkészült a Benelli 302R. Miközben a világ az 550-es és 650-es Tornadót várja, szép csöndben kiszivárogtak a szabadalmi képek a Tornado 402R-ről.

A teljes idomos gép láthatóan a kisebb testvértől, a 302R-től merített a formát tekintve, ami nem is kimondottan baj, hiszen az is egész ízlésesre sikerült. Nagy megfejtések egyébként nincsenek, acélcsőváz köré épült fel a motorkerékpár, elöl pedig szimpla féktárcsát találunk, ami nyilván ebben a kategóriában bőven megteszi.

A 399 köbcentis blokk elvileg új fejlesztés, bár a soros kéthengeresnek vannak közös vonásai a QJ Motor 400RR-ben használt egységgel – ez nem keverendő egy másik kínai gyártó, a Colove 400RR nevű modelljével, amiben viszont sornégyes dolgozik. A friss Benelli műszaki adatait egyelőre homály fedi, de a várakozások 45 lóerőről és 38 newtonméterről szólnak.

Ez kábé ugyanaz a szint, amit a QJ Motor 400-asa is tud, a kérdésre pedig, hogy akkor minek fejlesztettek másikat, az emissziós előírások jelenthetik a választ: a Benellit jó eséllyel Európa is megkapja.