Itt vannak az első képek a BMW G 310 RR-ről

2022.06.14. 09:11

A BMW néhány éve a márka legolcsóbb modelljeként mutatta be a G 310 R naked bike-ot, majd annak műszaki alapjaira előállítottak egy olyan kis túraendurót, amely rendesen megosztotta a közönséget. Ez volt a G 310 GS. Kettőnél viszont nem álltak meg, nemrég elkezdtek érkezni a hírek a G 310 RR-ről, most pedig itt vannak az első képek is.

A hivatalos bemutatót július 15-re tervezik, tehát majdnem napra pontosan egy hónapot kell még várni. A fotók most Indiából kerültek elő, ami nem is véletlen, hiszen ottani partnerüknél, a TVS-nél folyik az R és a GS gyártása, és ott készülhet majd az RR is. A bajorok névadási rendszeréből mondjuk már fotó nélkül is kitalálhatjuk: az RR egy idomos sportgépet jelöl.

Aki ezeknél a képeknél is mélyebben szeretné megismerni a kis BMW-t, vethet egy-két pillantást a TVS Apache RR310-re, az ugyanis ennek a motorkerékpárnak az indiai megfelelője, amely nem mellesleg egy ideje már egészen európai színvonalú. Műszaki szempontból a G 310 RR-nél is ugyanarra számíthatunk, tehát 313 köbcentis egyhengeresre, 34 lóerőre és 28 newtonméterre. A futómű és a fékek sem mutatnak majd komoly eltérést.

Az igazán érdemi különbséget a márkajelzés és a grafikák jelenthetik, legfeljebb pár apró részletmegoldást említhetünk majd az eltérések listáján, legalábbis az eddigi információk szerint. A konkrétumok egy hónap múlva kiderülnek, a rendelést azonban Indiában már meg is nyitották.