Mir a Repsol Hondánál folytatja, megvan az RNF felállása is

2022.08.31. 15:18

Hivatalosan is bejelentette a Repsol Honda, hogy szerződtették Joan Mirt. A spanyol klasszis a Suzuki kiszállásával munkanélkülivé vált volna 2023-ra, de elég hamar felröppentek a pletykák, amelyek a gyári Hondával boronálták össze. Végül ezek a híresztelések igaznak bizonyultak, 2020 világbajnoka két évre, a 2024-es idény végéig írt alá, ő lesz tehát Marc Márquez csapattársa.

De nem ez az egyetlen friss információ a jövő évi felállásokat illetően. A Yamahával szakító, jövőre már Apriliával induló RNF istálló egyszerre jelentette be a 2023-as páros mindkét tagját, akik ráadásul mindketten a KTM-től jönnek. Miguel Oliveira a gyári alakulattól, Raúl Fernandez pedig a Tech3-től. Előbbinek egy ideje már az utóda is megvan Jack Miller személyében.

Ezáltal lassan minden hiányzó kocka a helyére kerül a MotoGP nagy, 2023-as mozaikjában. Egyelőre az LCR Hondánál és a Gas Gasnál egy-egy, a VR46-nál két ülés gazdája vár bejelentésre. Utóbbi csapatnál mondjuk nem lenne meglepő, ha az egész jól teljesítő Luca Marini – Marco Bezzecchi párost megtartanák.

Jelenleg tehát így áll a helyzet:

Aprilia Racing: Aleix Espargaró és Maverick Viñales

Ducati Lenovo Team: Francesco Bagnaia és Enea Bastianini

Gresini Racing: Fabio Di Giannantonio és Alex Márquez

LCR Honda Castrol: Alex Rins és valaki

Monster Energy Yamaha: Fabio Quartararo és Franco Morbidelli

Mooney VR46 Racing Team: nincs még bejelentés

Prima Pramac Racing: Johann Zarco és Jorge Martín

Red Bull KTM Factory Racing: Brad Binder és Jack Miller

Repsol Honda Team: Marc Márquez és Joan Mir

Gas Gas Factory Racing Team: Pol Espargaró és valaki

WithU RNF: Miguel Oliveira és Raúl Fernandez